Україна і світ

Вступ України до НАТО – Зеленський назвав умови

Фото: Офіс президента

Щоб прискорити процес вступу України до НАТО, слід, щоб західні партнери Києва обговорювали це питання зі Сполученими Штатами – ключовим членом Альянсу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Вступ України до НАТО – роль союзників

– США бояться ескалації. Але тут не можна сказати, що США бояться ескалації, а решта країн підтримує Україну – так не можна підходити до питання. Ті, хто нас підтримують, я думаю, їм достатньо сил, розуму і впливу, щоб спілкуватися зі Сполученими Штатами та змінити їхню думку, змінити підхід. Важливо, щоб не лише Україна порушувала питання НАТО, – пояснив глава держави.

Як приклад про затяжні рішення з боку Заходу, Зеленський згадав про бої за Харків. Тільки після окупації частини регіону союзники все ж таки зняли заборону для Сил оборони завдавати ударів по російській території.

Зараз дивляться

— Спершу треба подивитися, що захоплена частина Харківщини, а потім уже дати дозвіл бити за скупченням їхніх військ уздовж кордонів. Треба в нас більше вірити, – наголосив український гарант.

Удари ЗСУ по Росії – позиція США

Напередодні американські ЗМІ опублікували новину про те, що адміністрація Джо Байдена негласно надала Україні дозвіл на удари по території Росії.

Це необхідно для захисту Харківської області, що безпосередньо межує з РФ.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 21:37:30