Україна і світ

ЗСУ контролюють Вовчанськ на 70%, на околицях міста запеклі бої – ОСУВ Хортиця

Фото: Генштаб ЗСУ

Незважаючи на спроби армії РФ штурмувати Вовчанськ на півночі Харківської області, українські Сили оборони утримують ситуацію під контролем.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив представник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин.

Ситуація у Вовчанську

– Сили оборони зараз контролюють місто Вовчанськ, близько 70%. У місті та на околицях точаться запеклі бої з окупантами, оскільки росіяни не припиняють спроб просунутися або закріпитися малими штурмовими групами. Однак Сили оборони роблять усе можливе, щоб не дати ворогу закріпитися, і тримають окупантів під вогневим контролем, – сказав він.

За словами Волошина, річка Вовча, яка є водною перепоною на шляху окупантів, також перебуває під вогневим контролем України, що не дає змоги ворожим силам форсувати цю місцевість.

Зараз дивляться

Ситуація на Харківському напрямку

Також представник ОСУВ Хортиця каже, що загалом на Харківському напрямку від початку доби окупанти один раз здійснювали штурмові дії, атакуючи в напрямку Липців. Успіху не мали.

– Ворожа армія не припиняє спроби вражати наші позиції як вогнем артилерії, так і ударами КАБів (кореговані авіабомби, – Ред.)… Окупанти скидають КАБ-500. Зокрема, вже сьогодні з напрямку Бєлгорода ворог завдав один удар КАБом по Вовчанську. Три КАБ скинув по населеному пункту Липці, – додав Волошин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 19:19:50