Україна і світ

Не можу укомплектувати бригади і резерви: Зеленський розраховує на прискорення поставок від США

Фото: Офіс президента

Необхідно прискорити постачання військової допомоги Україні у рамках схваленого у квітні цього року Конгресом США пакету підтримки у розмірі $61 млрд.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню The Guardian.

Військова допомога від США

На думку глави держави, дуже важливо, що рішення про допомогу Україні вдалося ухвалити, тому що це означає зброю для ЗСУ та важливий сигнал для Росії.

Зараз дивляться

– Але з цієї суми, я вважаю, сьогодні мало прийшло. Я не можу укомплектувати бригади та резерви, щоб просто замінити ті бригади, які стоять, щоб була нормальна ротація, – стверджує Володимир Зеленський.

За його словами, Росія чітко це розуміє та намагається розтягнути фронт, саме тому обстрілює Харків та йде на північному напрямку. Президент зазначив, що РФ знає, що Україна має недоукомплектований резерв.

– Вони знають, що ми не можемо відправити резерв без зброї, як вони відправляють своїх як м’ясо. Вони розтягують наш фронт і розуміють, що якби прийшло достатньо, то ми могли б укомплектувати бригади, не забирати сили з Донбасу і відповідати далекобійністю, – заявив президент.

Проте він наголосив, що потрібно кожного дня шукати вихід із ситуації. Зеленський зазначив, що загалом виділена Конгресом США сума є великою, щоб укомплектувати українські бригади, проте допомога надходить дуже повільно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 18:59:44