Україна і світ

Справжнє грузинське лобіо з квасолі: покроковий рецепт

Грузинська кухня – це справжня культурна скарбниця, що зачаровує своїм унікальним смаком. Тож прихильникам грузинського колориту пропонуємо приготувати страву, яку обов’язково частують гостей, родичів та друзів.

Отже, рецепт лобіо зі квасолі, запашних спецій та свіжою кінзою.

Інгредієнти

Зараз дивляться

  • 600 г червоної квасолі;
  • 400 г ріпчастої цибулі;
  • 50 мл олії для смаження;
  • 3 лаврових листків;
  • 2 зубки часнику;
  • По 1 ч. л. чаберу, меленого коріандру та хмелі-сунелі;
  • 1 гострий перець;
  • 1 пучок свіжої зелені кінзи;
  • Сіль, чорний мелений перець, соус ткемалі– за смаком.

Приготування

  1. Заливаємо квасолю холодною водою в співвідношенні 1:4, додаємо лаврове листя, трохи солимо і варимо 2,5-3 години, час від часу помішуючи, поки боби не стануть м’якими.
  2. За 10-15 хвилин до закінчення варіння знімаємо квасоль з вогню.
  3. Очищену цибулю та вимиту зелень кінзи подрібнюємо.
  4. Кладемо в ступку коріандр, хмелі-сунелі, чабер, гострий перець, часник і дрібку солі та розтираємо їх товкачем.
  5. Пасеруємо в олії подрібнену цибулю з листям кінзи, додаємо сухі приправи і все перемішуємо.
  6. У відварену квасолю додаємо цибулю з кінзою, соус ткемалі та суміш сухих інгредієнтів. Повертаємо на вогонь, солимо та тушкуємо ще 5-10 хвилин.
  7. Якщо хочете подавати страву у традиційних глиняних горщиках, перекладіть лобіо та поставте посуд в духовку на 5-7 хвилин.

Ще більше цікавих рецептів можна знайти на сайті Смачно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-23 20:18:25