Солоні огірки – улюблена закуска, що може завдати шкоди здоров’ю
Усі ми любимо гострий смак солоних огірків, їх часто додають як доповнення до якоїсь страви, щоб освіжити смак, а іноді вживають як самостійну ароматну закуску.
Проте дієтологи попереджають, що ця популярна закуска може завдати шкоди здоров’ю.
Якої і чому, треба розбиратися.
Зараз дивляться
По-перше, солоні, а також мариновані, консервовані огірки мають невелику харчову цінність, хоч це компенсується неперевершеним свіжим смаком.
По-друге, вони можуть підвищувати рівень артеріального тиску.
Надлишок солі збільшує вміст натрію, що робить солоні огірки надзвичайно шкідливими для здоров’я, бо призводить до підвищення тиску.
Якщо вживати солоний огірок зрідка, це не нашкодить. А ось регулярне споживання додаткової кількості натрію може призвести до проблем.
По-третє, завдає шкоди ниркам. Йдеться знову про сіль. Чи знаєте ви, що звичайний солоний огірок середнього розміру містить 569 мг натрію? Добова потреба нашого організму становить 2 300 мг, тобто чотири огірки. П’ятий уже може призвести до затримки води, здуття живота, високого кров’яного тиску і, як наслідок, до збільшення навантаження на нирки.
Згідно з дослідженням, опублікованим у Міжнародному журналі молекулярних наук, споживання високого вмісту солі завдає токсичної дії на серце, судинну систему та нирки.
А якщо ви готуєте салат із солоних огірків з додаванням олії, це ще один ризик – підвищення рівня холестерину. Отже виникає реальна загроза загострення серцевих хвороб.
Джерело: HealthShots
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-17 15:41:57