Україна і світ

Чому не варто зловживати баклажаном – пояснення дієтолога

Професійний дієтолог Нілофар Пендхарі розповіла про неочевидні шкідливі впливи від баклажанів.

1. Алергічні реакції

Хоча це вкрай рідкісне явище, але у деяких осіб баклажан може спричиняти алергічні реакції, такі, як утруднене дихання, набряки та кропив’янка.

Зараз дивляться

У разі виявлення цих симптомів рекомендується негайно припинити вживання баклажанів і звернутися до лікаря.

2. Вплив на всмоктування заліза

Баклажани містять антоціан насунін, який може зв’язувати залізо та перешкоджати його засвоєнню в організмі.

Тому людям із низьким рівнем заліза в крові варто обмежити вживання баклажанів або враховувати цей фактор у раціоні.

3. Токсичний вплив

Баклажани містять природний токсин, відомий як соланін.

За надмірного споживання баклажанів можуть виникнути блювання, нудота та сонливість.

Тому важливо споживати баклажани в розумних кількостях.

4. Ризик утворення каменів у нирках

Баклажани містять оксалати, які можуть сприяти утворенню каменів у нирках у деяких людей.

Важливо пам’ятати, що ці побічні ефекти від баклажанів спостерігаються за умови надмірного та частого споживання.

Для більшості людей помірне вживання баклажанів не завдає шкоди. Однак, якщо у вас є хронічні захворювання або алергії, варто проконсультуватися з фахівцем.

Джерело: stylecraze

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-06 15:01:13