Україна і світ

Як приготувати в’ялені томати вдома – покроковий рецепт

Заготовка помідорів на зиму триває. Але можна насолоджуватися цими корисними овочами не тільки у вигляді консервації.

Експерт шоу На ножах, що на Новому каналі, Алекс Якутов поділився рецептом в’ялених томатів. Тож в’ялені томати можна зробити за один день в домашніх умовах.

Інгрідієнти:

Зараз дивляться

  • Помідори сорту “сливка” – 2 кг
  • Сухий орегано – 50 г
  • Базилік – 150 г
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, перець, цукор – за смаком

Приготування:

  1. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо він лушпиння.
  2. Томати розрізаємо на половинки й викладаємо розрізом доверху в посидину на пергамент.
  3. Посипаємо сіллю, цукром, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.
  4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.
  5. Розігріваємо духовку до 100 градусів і ставимо помідори на 10 годин. В’ялимо при привідкритих дверцятах.

Томати вийдуть дуже ароматними. Зберігати їх можна у сухому вигляді в банці або герметичному пакеті. Можна залити помідори олією, якій овочі віддадуть свій неповторний аромат.

Додавати вялені помідори можна в суп, пасту, різото. Або з можна подавати разом із улюбленим сиром як закуску.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-22 11:55:50