Україна і світ
Хрусткий і смачний хмиз: покроковий рецепт
Хмиз – це популярна українська страва, яку часто готують на свята та сімейні заходи. Тож у багатьох із нас хрустке печиво викликає приємні асоціації.
Приготувати його дуже легко, тримайте рецепт.
Інгредієнти
Зараз дивляться
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. горілки
- 2 дрібки солі
- 250 г пшеничного борошна
- рослинна олія для смаження
- цукрова пудра – до смаку
Приготування
- У глибокій мисці ретельно збийте яйця разом із цукром, горілкою і сіллю до однорідної маси.
- Поступово просіюйте борошно у суміш і перемішуйте. Додавайте борошно, поки тісто не припинить липнути до рук.
- Обгорніть тісто у харчову плівку та покладіть в холодильник принаймні на 30 хвилин.
- Потім розділіть тісто на кілька частин, розкачайте кожну частину в тонкий пласт так, щоб він просвічувався.
- Наріжте пласти на смужки приблизно 4-5 см, зробіть посередині кожного прямокутника надріз та виверніть через отвір так, щоб утворився хмиз.
- Розігрійте рослинну олію в глибокій пательні та обсмажуйте до золотавого кольору протягом 30-40 секунд.
- Готовий хмиз перекладіть велику миску і присипте цукровою пудрою.
Ще більше цікавих рецептів на кожен день можна знайти на сайті Смачно.
Фото: Смачно
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-21 14:07:02