Україна і світ

Як зробити кетчуп на зиму в домашніх умовах: рецепт

Кетчуп – соус, до складу якого входять томати, оцет, сіль, перець та інші спеції.

Сьогодні купити його можна у будь-якому магазині. Проте, аби кетчуп був не лише смачний, а й корисний, готувати його краще самому.

Як приготувати кетчуп в домашніх умовах на зиму – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Рецепт домашнього кетчупу на зиму

Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 5 кг;
  • цибуля – 1,5 кг;
  • цукор – 500 г;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • кориця – 2 ч. л.;
  • гвоздика (бутони) – 8 шт.;
  • оцет 6% – 250 мл.

Фото: Depositphotos

Приготування:

  1. Ретельно помийте та поріжте помідори.
  2. Почистіть, помийте та наріжте цибулю.
  3. За допомогою м’ясорубки подрібніть помідори та цибулю.
  4. Перелийте суміш у каструлю та варіть на маленькому вогні близько 30 хв (помідори потрібно постійно помішувати).
  5. Після закінчення часу пропустіть томатну масу через друшляк. Це допоможе позбутися шкірок і насіння.
  6. Отримане пюре перелийте в каструлю і тушкуйте 2 год на малому вогні.
  7. Додайте цукор, сіль та чорний перець.
  8. Ретельно перемішайте майбутній кетчуп і варіть ще 2 год.
  9. Коли він увариться та почне гуснути – можете додавати корицю, гвоздику та оцет.
  10. Тушкуйте кетчуп ще близько 15-20 хв.
  11. Спробуйте масу, можливо, потрібно додати солі чи цукру.
  12. Коли кетчуп приготується, розподіліть його по стерилізованих банках і закатайте кришками.

Домашній кетчуп для зимових страв готовий. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-19 16:54:23