Чорнослив в домашніх умовах: рецепт приготування
Чорнослив – це сушені сливи, які можна швидко приготувати завдяки духовці. Адже якщо ви будете використовувати спосіб сушіння на сонці, сам процес займе доволі довго часу – від 3 до 6 днів. Водночас погода повинна теж сприяти цьому процесу, що не зовсім актуально в період осені. Як зробити чорнослив у домашніх умовах – читайте в матеріалі.
Як зробити чорнослив в домашніх умовах: підготовка
Перед тим, як засушити сливи, потрібно виконати кілька простих підготовчих кроків. Наприклад:
- Спершу переберіть зібраний урожай і викиніть гнилі та ушкоджені плоди.
- Після цього потрібно промити сливи під краном і витерти або розкласти на декілька хвилин на паперові рушники.
- Видаліть кісточки. Для цього розріжте на дві половини та вийміть кісточку.
- Бланшуйте сливи. В 1 л окропу розчиніть 1 десертну ложку харчової соди й помістіть їх у цей розчин приблизно на 20 секунд. Фрукти мають бути повністю занурені у воду.
- Шкірка під час цієї маніпуляції повинна потріскатися, що сприятиме кращому випаровуванню рідини в момент сушіння.
- Після бланшування сливи ще раз промийте під краном і висушіть на паперових рушниках. Потім розпочинайте сушіння.
Як зробити чорнослив в духовці
Спочатку викладіть сливи тонким шаром на спеціальні решітки, деко для випічки, вистелене пергаментом, або ж у форми. Розрізані на дві половини фрукти кладіть шкіркою вниз.
Зараз дивляться
Потім вмикайте духовку і сушіть в кілька етапів:
- Перші 5 годин – за температури 50°C.
- Наступні 6 годин – за температури 70°C.
- До готовності – за температури 75-80°C.
Між кожним етапом форми обов’язково діставайте з духовки, перевертайте сливи та повністю їх охолоджуйте.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-18 15:16:42