Україна і світ
Рецепт аджики на зиму | Здоров’я
Взимку ми з особливою насолодою відкриваємо закрутки, підготовлені ще з літа. Оскільки сезон домашніх помідорів починає набирати обертів, саме час приготувати пікантну аджику на зиму.
Як приготувати аджику на зиму – читайте в нашому матеріалі.
Рецепт аджики
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- помідори – 2,5 кг;
- болгарський перець – 1 кг;
- яблука – 1 кг;
- морква – 1 кг;
- перець гострий стручковий – 140 г;
- часник – 5-6 голівок;
- оцет – 10 ст. л;
- соняшникова олія – 9 ст. л;
- цукор – 10 ст. л;
- сіль – 4 ст. л.
Приготування:
- Насамперед необхідно підготувати усі продукти – ретельно помийте та наріжте великими скибками помідори, яблука, моркву та гострий перець.
- Помийте, очистьте від насіння та поріжте болгарський перець.
- Нарізані інгредієнти пропустіть через м’ясорубку.
- Отриману суміш перелийте у велику каструлю та поставте на вогонь.
- Додайте сіль, олію, цукор та оцет і ретельно перемішайте.
- Варіть аджику 60 хв.
- За 10 хв до готовності додайте натертий часник.
- Простерилізуйте банки та розкладіть у них готову аджику.
- Закрутіть банки кришками як зазвичай.
Зберігати аджику варто у прохолодному місці.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-13 12:52:04