Україна і світ
Як приготувати червоний оксамит: смачний рецепт торта
Червоний оксамит – популярний, смачний та ефектний торт. Цей десерт є родзинкою будь-якого свята, особливо, коли йдеться про день народження. Адже саме він здатен прикрасити собою будь-яке святкове застілля. Як приготувати червоний оксамит в домашніх умовах – читайте в матеріалі.
Червоний оксамит: рецепт приготування
Інгредієнти:
- 2,5 скл борошна;
- 1,5 скл цукру;
- 1,5 скл олії;
- 1 скл кефіру;
- 2 яйця;
- 1 ч. л какао-порошку;
- 1 ст. л гелевого харчового барвника;
- 1 ч. л харчової соди;
- 1 ч. л оцту;
- 0,5 ч. л солі;
- ванілін до смаку;
- 450 г вершкового сиру;
- 225 г вершкового масла;
- 4 ст. л цукрової пудри.
Спосіб приготування:
Зараз дивляться
- У глибоку миску просійте какао та борошно, потім туди ж додайте цукор, сіль, соду та ванілін. Все перемішайте.
- Візьміть ще одну миску, вбийте туди яйця, влийте частину кефіру, нагрітого до кімнатної температури, й олію.
- У кефір, що залишився, введіть гелевий барвник і перемішайте.
- Кефір із барвником вилийте до решти рідких інгредієнтів, додайте туди оцет та ванільний екстракт (якщо використовується).
- Все добре перемішайте та вилийте в миску з сухими інгредієнтами, знову все перемішайте до однорідної маси.
- Дно форми вистеліть пергаментом або фольгою, змащеною олією. Кожен корж випікайте у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, по 30 хвилин.
- Готові коржі остудіть. Якщо корж цілісний, то розріжте втричі вздовж.
- Поки коржі остигають, сир і масло викладіть в миску, просійте туди ж цукрову пудру і все збийте міксером на високих обертах доти, поки маса не стане пишною і світлою.
- Коржі, верх та боки торта добре промастіть кремом. Прикрашайте верх на свій розсуд. Наприклад, ягодами, залишками крему та іншим декором.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-12 17:49:26