Україна і світ
Як приготувати ідеальний бограч | Здоров’я
У кожного кухаря – свій унікальний підхід до приготування бограчу.
Ділимось рецептом страви від шеф-кухаря Алекса Якутова.
До речі, він як справжні віртуоз додав до бограчу власні смакові удосконалення.
Зараз дивляться
Інгредієнти
Для бульйону
- 1 кг курячих суглобів
- 1кг телячих ніг та хвостів
- 1 кг свинячих ніг та хвостів
- 5 шт. лаврового листя
- 20 шт. ялівцевих ягід
- 10 шт. гвоздики
- чорний перець
- кілька гілок чебрецю та петрушки
Для бограчу
- 3 цибулини
- 2 морквини
- 1 корінь петрушки
- 1 корінь пастернаку
- 1 корінь селери
- 5 шт. болгарського перцю
- 500 г помідорів
- 1 шт. перцю чилі
- 1 головка часнику
- 5 картоплин
- 300 г свинини на кістках
- 200 г сала
- 200 г шовдри
- кілька гілок кінзи, сухої петрушки
- перець чилі, цукор, перець, сіль за смаком
- кілька грам коріандру, паприки, ялівцевих зерен
Приготування
Бульйон
- Суглоби, ноги та хвости помістити до каструлі. Довести до кипіння та залити нову воду.
- Створити букет із спецій. Все помістити у марлю, покласти у каструлю.
- Варити на маленькому вогні 6-7 годин. Потім бульйон процідити.
Бограч
- Порізати кубиками моркву, корінь селери та петрушки, болгарський перець, часник, картоплю.
- Помістити у каструлю сало та шовдру. Томити на маленькому вогні.
- Обсмажити на олії моркву, коріння селери, пастернаку, петрушки.
- До напівготових овочів додати порізаний перець, перебиті помідори, сухий чилі, цукор. Все ретельно перемішати.
- У ступці перетерти спеції: коріандр, паприку, ялівцеві зерна. Додати до овочів.
- Обсмажити картоплю та додати до овочів. Обсмажити свинину та додати до овочів.
- Перемістити усі інгредієнти в каструлю та залити бульйоном. Додати зелень кінзи та петрушки.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-11 14:52:41