Україна і світ
Як приготувати мариновану сливу на зиму – рецепт
Сливи для маринування необхідно брати тверді й м’ясисті, від яких буде добре відокремлюватися кісточка. Хоча й заготовлювати такі сливи можна як із кісточкою, так і без неї. Їх можна додавати до різних салатів, м’ясних і рибних страв чи закусок. Використовувати їх можна також для приготування десертів та пирогів. Як приготувати мариновані сливи на зиму в домашніх умовах – читайте в матеріалі.
Маринована слива на зиму: рецепт
Інгредієнти:
- 1 л слив;
- 1 л води;
- 300 г цукру;
- 1 ч. л кориці;
- 15 шт гвоздики.
Спосіб приготування:
- Заздалегідь підготуйте банки та кришки для консервації. Промийте їх у проточній воді з харчовою содою або будь-яким іншим мийним засобом.
- Після цього стерилізуйте їх у духовці. Для цього поставте їх у холодну духову шафу шийкою вниз, ввімкніть температуру 160-180°C, а потім стерилізуйте приблизно 20 хвилин.
- Сливи ретельно сполосніть у воді та щільним шаром викладіть у підготовлені банки.
- Для приготування маринаду у каструлю налийте відфільтровану воду. Додайте до неї цукор, корицю та гвоздику.
- Ставте на плиту і доведіть до кипіння, помішуючи, щоб кристали цукру повністю розчинилися.
- Кип’ятіть декілька хвилин, потім залийте гарячим маринадом сливи у банках.
- Візьміть велику каструлю для стерилізації: на її дно викладіть рушник чи марлю, щоб банки не потріскалися.
- Ставте в неї банки зі сливами та залийте по плічка водою. Стерилізуйте після закипання води близько 30 хвилин, потім акуратно дістаньте, щоб не обпектися.
- Закочуйте стерильними кришками й перевертайте догори дном.
- Укутайте пледом або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Потім приберіть мариновані сливи в темне прохолодне місце до зими.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-05 11:40:03