Україна і світ

Як варити креветки: основні правила

Ці морепродукти можна варити й смажити, їсти просто у вигляді закуски, вживати у різноманітних салатах, готувати супи й навіть коктейлі. Однак не у всіх виходить добре приготувати креветки, аби вони були не жорсткими й мали яскравий смак. Як варити креветки правильно – читайте в матеріалі.

Як правильно варити морожені креветки

Інгредієнти:

  • пачка креветок;
  • сіль;
  • спеції до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Закиньте морепродукти в киплячу воду і готуйте не більше 3-4 хвилин.
  2. Додайте сіль та спеції до смаку.
  3. При цьому розморожувати креветки не потрібно (хоча й можна).
  4. Витягніть їх за допомогою шумівки.
  5. Дочекайтеся, поки рідина стече. Очистьте від панцира і подавайте. Якщо є охота, полийте їх лимонним соком.

Як варити креветки свіжі: покрокова інструкція

Інгредієнти:

  • креветки;
  • сіль;
  • спеції до смаку.

Спосіб приготування: 

  1. Добре промийте креветки та опустіть їх в окріп. При цьому налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок.
  2. Посоліть киплячу воду. Варіть морепродукти в залежності від розмірів, від 3 до 7 хвилин.
  3. Наприклад, дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові креветки мають кипіти до 7-8 хвилин. Готовність перевіряйте завдяки панциру (він має бути рожевим).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 16:52:07