Україна і світ
Як варити креветки: основні правила
Ці морепродукти можна варити й смажити, їсти просто у вигляді закуски, вживати у різноманітних салатах, готувати супи й навіть коктейлі. Однак не у всіх виходить добре приготувати креветки, аби вони були не жорсткими й мали яскравий смак. Як варити креветки правильно – читайте в матеріалі.
Як правильно варити морожені креветки
Інгредієнти:
- пачка креветок;
- сіль;
- спеції до смаку.
Спосіб приготування:
- Закиньте морепродукти в киплячу воду і готуйте не більше 3-4 хвилин.
- Додайте сіль та спеції до смаку.
- При цьому розморожувати креветки не потрібно (хоча й можна).
- Витягніть їх за допомогою шумівки.
- Дочекайтеся, поки рідина стече. Очистьте від панцира і подавайте. Якщо є охота, полийте їх лимонним соком.
Як варити креветки свіжі: покрокова інструкція
Інгредієнти:
- креветки;
- сіль;
- спеції до смаку.
Спосіб приготування:
- Добре промийте креветки та опустіть їх в окріп. При цьому налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок.
- Посоліть киплячу воду. Варіть морепродукти в залежності від розмірів, від 3 до 7 хвилин.
- Наприклад, дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові креветки мають кипіти до 7-8 хвилин. Готовність перевіряйте завдяки панциру (він має бути рожевим).
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 16:52:07