Як приготувати яблучну пастилу – два рецепти
Пастила – це смачний, а головне корисний десерт, який готується на основі соку різних плодів з додаванням цукру чи меду. Цей смаколик можна приготувати з будь-яких фруктів та ягід.
Як зробити пастилу з яблук в домашніх умовах, читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Яблучна пастила – рецепт
Що знадобиться:
- Яблука – 1,5 кг.
- Кориця – 1 ч. ложка.
- Мед – 2 ст. ложки.
Як готувати:
Спершу ретельно помийте та видаліть кісточки з яблук. Далі фрукти потрібно розрізати на невеликі шматочки та запекти в духовці. Коли яблука стануть дуже мʼякими, дістаньте їх з духовки та подрібніть в блендері до стану пюре.
Додайте до фруктової маси корицю, ретельно перемішайте, перекладіть в каструлю та варіть на маленькому вогні 30 хвилин.
Вкінці додайте мед і знову перемішайте. Візьміть деко для випічки, застеліть його пергаментом та викладіть яблучну масу.
Рівномірно розподіліть майбутню пастилу та відправте в духовку на 7-8 годин. Температура запікання має бути 60-80°C.
По закінченню часу дістаньте деко та перевірте готовність пастили (вона не повинна прилипати до рук). Якщо десерт готовий, залиште його до повного охолодження, а потім відправте в холодильник на 48 годин.
Через два дні наріжте готову пастилу на невеликі смужки та згорніть у трубочки. Смачного!
Яблучна пастила – рецепт без меду
Інгредієнти:
- Яблука – 1,1 кг.
- Цукор – 60 г.
- Вода – 50 мл.
- Олія соняшникова – 15 г.
Приготування:
Помийте та видаліть кісточки з яблук. Наріжте їх на невеликі скибочки та відправте в каструлю. Залийте яблука водою, накрийте кришкою та варіть 20-30 хв.
Коли яблучка стануть дуже м’якими, вимикайте вогонь, зніміть каструлю з вогню, злийте воду та залиште фрукти на 10-15 хв.
Коли яблука трішки охолонуть, очистьте їх від шкірки та перетріть через сито. В яблучне пюре додайте цукор, перелийте в каструлю та варіть 15 хв на повільному вогні. Після цього пюре потрібно відправити у блендер.
Деко для випічки застеліть пергаментом, змастіть невеликою кількістю олії та рівномірно викладіть фруктову масу.
Відправте деко у духовку і готуйте пастилу 1,5-2,5 години при температурі 130°C.
Гаряча готова пастила буде трохи м’якою, тому залиште її на кілька годин до повного охолодження та застигання.
Наприкінці відправте пастилу в холодильник на кілька годин, а потім наріжте на скибочки. Різати фруктовий смаколик краще ножицями.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-31 13:22:19