Як зробити яблучний сидр: рецепт в домашніх умовах
Сидр – надзвичайно смачний літній напій, який зазвичай готують з яблук. Також є рецепти на основі груш, але такий напій називають перрі.
Готується сидр шляхом бродіння – натуральним способом або з додаванням дріжджів. Сидр натурального бродіння готується довго та потребує спеціального температурного режиму. Тому зазвичай напій готують з дріжджами.
Як зробити яблучний сидр з додаванням дріжджів в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.
Яблучний сидр – покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Яблука – 4 кг.
- Дріжджі пресовані – 6 г.
- Цукор – 4 ст. л.
Як готувати:
Спершу потрібно ретельно помити та почистити яблука, видаливши усе насіння. Потім наріжте яблука на невеликі шматочки та відправте у соковичавлювач.
Якщо сік вийшов дуже густий, додайте склянку води та перелийте рідину в банку.
До соку додайте 4 ст.л яблучної мʼякоті (вона залишиться в соковичавлювачі), цукор та дріжджі. Ретельно перемішайте рідину та накрийте банку марлею, складеною в кілька разів.
Залиште банку з соком в темному місці на 24 години.
Через день натягніть та закріпіть на горлечко банки гумову рукавичку, попередньо зробивши в ній маленьку дірочку.
Через 2-3 дні рукавичка повинна надутися, а потім здутися і впасти. Після цього банку потрібно закрити капроновою кришкою та поставити на 2-3 тижні в темне місце.
По закінченню часу потрібно процідити напій та розлити по пляшках. Поставте сидр в холодильник на кілька годин та насолоджуйтесь смаком!
Зберігати напій потрібно при температурі 7-10°C.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-20 17:04:16