Україна і світ

Скільки можна зберігати яйце в холодильнику

Яйця – продукт, який постійно використовують у кулінарії.

Багато людей п’ють їх на сніданок, більшість споживає у вареному чи смаженому вигляді.

Крім того, яйця додають у різні соуси, тісто та страви.

Про те, як правильно зберігати яйця та скільки часу їх можна тримати у холодильнику – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Скільки можна зберігати яйце в холодильнику

Фото – Unsplash

Яйця можна зберігати в приміщенні або в холодильнику за температури +2-20°C. У холодильнику їх можна зберігати приблизно тиждень. У цій справі все залежить від місця та режиму температури.

Люди, які вживають яйця у сирому вигляді, теж мають зберігати продукт у холодильнику не більше тижня. Якщо ви хочете дізнатися, чи зіпсувалося яйце, уважно його огляньте.

Рідина всередині буде сірою і в’язкою. Якщо ви з’їсте таке яйце, можете отруїтися чи отримати інші шлункові хвороби. Найкраще вживати яйця після термічної обробки. Зваріть їх, посмажте чи зробіть омлет. Це зупинить псування яєць. Яйця, які лежали в холодильнику більше чотирьох тижнів, їсти не можна. Навіть якщо ви їх добре посмажите.

Тільки якщо ви їх зварите вкруту, то можна використати такі яйця для приготування тіста. Однак їсти їх як окремий продукт все ж не можна.

Як потрібно зберігати перепелині та курячі яйця

  • Якщо ви піддаватимете термообробці яйця курячого походження, їх можна зберігати від 1 до 80 днів. Щоб дізнатися, що яйця зіпсувалися, розбийте та понюхайте одне з них. Якщо воно протухло, ви відчуєте характерний запах.
  • Яйця перепелиного походження зберігають у холодильнику не більше чотирьох тижнів. Якщо ви їсте їх сирими, зберігати їх можна тиждень. Варені яйця, як курячі, так і перепелині, можна зберігати до двох тижнів у холодильнику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-17 15:02:48