Як приготувати вишневу наливку: 2 рецепти
Вишнева наливка – смачний, солодко-пʼянкий напій, який можна легко приготувати в домашніх умовах.
Два рецепти вишневої наливки – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Вишнева наливка: рецепт без горілки
Інгредієнти на 3-х літрову банку:
- Вишні – 2 кг.
- Цукор – 800 г.
- Вода – 1 склянка.
Як готувати:
Спершу ретельно помийте вишню та видаліть кісточки. Пересипте ягоди в банку, засипте цукор та додайте води.
Важливо, аби вміст банки не доходив до горлечка, адже вишня почне бродити та буде підійматися.
Деревʼяною лопаткою розтовчіть вишню в банці та надіньте на горлечко медичну гумову рукавичку. В рукавичці потрібно зробити невеликий отвір.
Залиште банку в теплому місці на кілька днів. Час від часу перевіряйте банку та слідкуйте за рукавичкою. Через кілька днів вона надується від повітря, а потім впаде.
Коли рукавичка впаде – процес бродіння закінчився і наливка готова.
Перелийте напій в чисту банку через марлю та залиште ще на 3-5 днів. Потім знову пропустіть напій через марлю та розлийте по пляшках.
Через кілька днів можна куштувати наливку та насолоджуватися.
Вишнева наливка з горілкою
Що знадобиться:
- Вишні – 2 кг.
- Горілка – 1 л.
- Цукор – 1 кг.
Готувати наливку на горілці дуже просто: спершу промийте вишню та видаліть усі кісточки. Візьміть чисту банку та починайте наповнювати її ягодами з цукром (робіть це шарами).
Залийте вишню горілкою. Рідина має повністю покрити ягоди та цукор.
Закрийте банку щільною кришкою та залиште в теплому місці. Напій має настоюватися 1,5-2 місяці.
По закінченню часу, процідіть наливку через марлю, розлийте по пляшках та залиште ще на кілька днів. Зберігати напій потрібно в прохолодному темному місці.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-14 12:19:18