Україна і світ

У Британії різко зріс показник смертності від раку печінки – експерти назвали причини

Одна з провідних благодійних організацій Великої Британії British Liver Trust закликає уряд до термінових дій зі зниження канцерогенного впливу дешевого алкоголю і нездорової їжі.

На думку експертів організації, з початку 1970-х років смертність від раку печінки збільшилася більш ніж утричі.

– Ключовими факторами зростання захворюваності та смертності є алкоголь і ожиріння, – сказала виконавча директорка Памела Хілі.

Цей заклик пролунав після того, як уряд відклав запровадження правил, що забороняють багаторазові купівлі в супермаркетах продуктів з високим вмістом жиру, цукру або солі.

Дані про зростання захворюваності на рак печінки були представлені на розгляд парламентського комітету з охорони здоров’я та соціальної допомоги, який вивчає інновації в діагностиці та лікуванні.

Благодійна організація закликає до комплексної алкогольної стратегії, спрямованої на рекламні акції та доступність, вказуючи на те, що алкоголь є канцерогеном, який викликає принаймні сім типів раку.

За словами експертів, первинний рак печінки має один із найнижчих показників виживання серед усіх видів онкології.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-10 08:51:44