Черешня при цукровому діабеті, чи можна їсти, норма на день – сімейний лікар
Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чи можна їсти черешню при цукровому діабеті, а також розповіла, які ще ягоди не заборонені при цьому захворюванні.
– Черешню при цукровому діабеті не тільки можна, а й потрібно їсти, оскільки ця ягода сприяє кращому виробленню інсуліну і підтримці рівня глюкози в нормі, – каже терапевт.
Однак, за словами медика, діабетикам все ж не варто занадто захоплюватися черешнею: за один прийом цілком достатньо з’їдати приблизно 100-150 г ягід.
Крім черешні, Людмила Сердюк рекомендувала пацієнтам із діабетом і такі ягоди, як полуниця, вишня, смородина, чорниця.
При цьому сімейна лікарка застерегла діабетиків від вживання оброблених за допомогою цукру ягід у вигляді варення, джемів і компотів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-15 13:45:27