Україна і світ

Вдячний Естонії, яка серед усіх країн надала Україні найбільшу допомогу по відношенню до власного ВВП — Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков 26 лютого провів зустріч зі своїм колегою Міністром оборони Естонської Республіки Ханно Певкуром в рамках його візиту до України.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Обговорено питання подальшої консолідації зусиль у забезпеченні відсічі збройної агресії росії та реалізації двосторонніх проєктів для посилення спроможностей Сил оборони України.

Олексій Резніков подякував уряду та народу Естонії й особисто Ханно Певкуру за найбільшу контрибуцію військової допомоги ЗСУ по відношенню до ВВП їхньої держави та активну участь у зустрічах Контактної групи «Рамштайн».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Я в захваті знову приймати в Києві великого друга України й мого особисто — Міністра оборони Естонії. Ханно Певкур, як Міністр братньої і дружньої нам країни, не вперше відвідує Україну з початку широкомасштабного вторгнення росії та загалом війни, яка розпочалася ще у 2014 році. Коли він приїжджає до нас, то завжди привозить із собою важливі і потрібні речі, які дають змогу нашим ЗСУ бути ще більш успішнішими. Дуже важливою є підтримка, забезпечення, відновлення і лікування наших поранених воїнів. І завдяки Естонії поблизу поля бою працюють мобільні польові шпиталі. Ми разом з Ханно Певкуром добре розуміємо, що збереження життя і здоров’я воїнів — є однією з наших цінностей, на відміну від росіян, які використовують своїх солдатів як гарматне м’ясо. Рік тому у світі думали, що Київ можна взяти за 72 години. Однак українська армія — давно не радянська, вона змінилася, використовує стандарти НАТО і креатив. Завдяки підтримці партнерів, зокрема Естонії, ми маємо сучасну високоточну зброю. Це означає, що естонський народ та уряд Естонії вірять в перемогу України і святкуватимуть її разом з нами як справжній партнер, – наголосив Олексій Резніков.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-26 17:10:29