Україна і світ

«Слава Героям!» — так звучать тисячоліття нашої історії і роки нашої війни за незалежність — Президент України

«Героям слава!» — ми говоримо ці слова щоразу, відповідаючи на наше національне гасло. Лунає «Слава Україні!» і чуємо згадку про те, завдяки кому наша держава живе. Так звучать тисячоліття нашої історії і роки нашої війни за незалежність, так шануємо покоління тих, хто міцно боровся, щоб у вільній Україні майорів синьо-жовтий прапор, прапор нашого народу! І так шануємо покоління, яке зараз бореться за Україну, — з такими словами до захисників та захисниць України звернувся сьогодні, в річницю широкомасштабного вторгнення російських окупантів на територію України, під час церемонії підняття Державного Прапора на Софіївській площі Президент України Володимир Зеленський:

«Шануймо кожного і кожну, хто став воїном України для нашої держави, згадуємо кожного і кожну, хто рятував українців. Пам’ятаємо кожного і кожну, хто віддав своє життя заради життя України. Всі моменти нашої величної історії і пройденого народом шляху у цій шані, в цій пам’яті, у цих словах, якими відповідають і будуть відповідати мільйони. Знаю, що будуть, бо Україну збережено, волю збережено. Герої зберегли!

Я звертаюся зараз до усіх, хто обрав для себе саме таку долю, до усіх наших героїв! До тих, хто чує мене по всіх куточках України, до тих, хто бореться за Україну та наближає нашу перемогу! Я звертаюся зараз до тих, хто вже чув вдячність за порятунок життів українців і хто неодмінно почує вдячність, коли ще врятує життя! До тих, хто допомагає всім нам, допомагає нашій державі, кожному і кожній, хто допомагає Україні долати випробування, і чия міцність, чия хоробрість, порядність стануть опорою нашій державі й нашому народу!

Я звертаюся зараз до тебе, український солдате! Я звертаюся зараз до тебе, рятівнику українців! Я звертаюся зараз до тебе, помічнику держави!

Сьогодні після року вирішальної війни за незалежність України і тут, на цьому величному місці, яке бачило Ярослава, Богдана, Михайла і багатьох інших, хто бився за Україну, я хочу сказати усім вам, хто б’ється за Україну і хто живе Україною, я хочу сказати — я пишаюся вами! Ми всі, кожен і кожна, ми всі пишаємося вами! І хай ця гордість йде вулицями й окопами, нехай ця гордість йде майданами і містами, нехай ця гордість йде серцями і країнами, нехай цю гордість промовляють всюди!

Україна живе! І нехай ця гордість не забуває  героїв, які віддали життя за Україну і волю для нашої держави і людей!

Шановні українські солдати, шановні українські рятівники, шановні волонтери, шановні захисники, захисниці України, кожен і кожна, хто бореться за Україну, кожен і кожна, хто бореться за всіх нас, українців!

Українські воїни, українські герої, ті, хто свідомо став на цей шлях, і кого цей шлях обрав 2014 року, і 24 лютого 2022 року, ті, хто не уявляє своє життя без допомоги іншим українцям і нашій державі, ті, хто стійко боронить позиції України і наближає наш день перемоги! Саме від вас залежить, чи буде Україна!

Найголовніша наша людина, яка стоїть, і завдяки якій стоять мільйони українців, яка вистоїть, і завдяки якій вистоїть Україна, завдяки якій вічно лунатиме «Слава Україні!»!

Я дякую всім, хто витримав той лютий, той рік, і хто дає Україні незламність.

Слава усім, хто зараз в бою! Слава Збройним Силам України, Національній гвардії, розвідці, Службі безпеки, Національній поліції, українським прикордонникам, і усім вам — нашим Силам оборони і безпеки.

Слава усім вам, хто допомагає щоденно битися і хто рятує життя.

Світла пам’ять усім, чиє життя забрала ця війна!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слава нашим героям! Слава Україні»! 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 11:28:24