Україна і світ

Ми готові до захисту неба в режимі 24/7 незалежно від «сакральних» для росіян дат — полковник Юрій Ігнат

Зранку 22 лютого по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. Небезпека з неба, що загрожувала громадянам усіх областей, тривала майже дві години через зліт російського МіГ-31 — носія «кинджалів» з авіабази Мачулищі, що на території Білорусі. Водночас у небі працював російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50.

Про це сьогодні під час ефіру «Єдиних новин» розповів речник Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат.

Він наголосив, що незалежно від «сакральних» для рашистів дат в українських захисників готовність до протидії окупантам постійна завжди, у режимі 24/7. Це, зокрема, стосується пунктів управління та командних пунктів,  мобільних бригад Повітряних Сил та решти Сил оборони України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— ЗСУ постійно отримують нові зразки озброєння. Наразі це ППО, які й надалі будуть передавати, зокрема Італія. Ці системи ще більше підсилюватимуть наш повітряний простір проти балістичного озброєння росії. На черзі — літаки від країн-партнерів України, які нам пообіцяли надати найближчим часом, — підкреслив речник.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-22 12:07:38