Україна і світ

Родини полонених моряків зустрілися з представниками Координаційного штабу

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами військовослужбовців дивізіону надводних кораблів Військово-Морських Сил ЗС України (ВМС ЗСУ). На питання близьких відповіли представники Координаційного штабу та ВМС ЗСУ.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Штабу вкотре наголосив, що Україна не подає на обмін людей цілими частинами чи підрозділами: «Так робили на перших етапах перемовин. І це не призвело ні до чого доброго. Якщо звужувати запити до частин, люди виростають у «ціні». Просять обмінювати одного до трьох, наприклад. Ми маємо розумно використовувати наш обмінний фонд».

Він також додав, що «навіть з попередніх обмінів видно, що повертаються морпіхи з різних напрямків: як ті, що потрапили в неволю в Маріуполі, так і ті, що на Зміїному чи на Чонгарі. Для нас усі важливі».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також обговорили співпрацю з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Ця організація співпрацює напряму з родинами військовополонених та зниклих безвісти. Тому рідні мають звертатися до МКЧХ для підтвердження полону Захисників країною-агресоркою. У разі підтвердження Червоний Хрест не вказує місце утримання полонених через конфіденційність. Слід зазначити, що відсутність інформації про місце утримання не зменшує шансів наших полонених на обмін.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-22 11:09:01