Україна і світ

230 українських новобранців пройдуть курс підготовки в Нідерландах

Нідерланди роблять свій внесок у підготовку українського військового персоналу, зокрема через операцію «Інтерфлекс» та Місію військової допомоги ЄС (EUMAM). Цього року Нідерланди приймуть 230 українських військовослужбовців у рамках програми EUMAM для проведення спільного навчання в Німеччині.

Про це йдеться у спільній заяві нідерландських міністрів — закордонних справ Вопке Гукстра, оборони Кайса Оллонгрен та міжнародної торгівлі й розвитку співробітництва Лісьє Шрайнемахер, присвяченій річниці неспровокованого нападу росії на Україну.

«Ці тренування тактичного рівня мають велике значення для Збройних Сил України, оскільки вони зосереджені на діях у більших формуваннях та на командуванні, плануванні та керуванні бойовими операціями. Це стосується батальйонної підготовки та підготовки штабів бригад», — йдеться у спільній заяві.

З цією метою 30 військовослужбовців зможуть пройти тренування у квітні-травні, які триватимуть чотири тижні, а в серпні-вересні — 200 військовослужбовців, які тренуватимуться шість тижнів. Витрати на внесок EUMAM фінансуються з Міжнародного бюджету безпеки Нідерландів.

Навчання проходить у різних місцях за межами України, зокрема в Нідерландах, які проводять ці навчальні курси з іншими країнами. Кожна країна погоджує потреби, структуру та зміст навчальних курсів.

«У міжнародному контексті Нідерланди зосередяться на подальшій оптимізації постачання систем озброєння, запасних частин, технічного обслуговування в Україну, а також надавати необхідну освіту та навчання. У результаті військова підтримка все більше зосереджується на довгостроковій перспективі, на стійкому зміцненні українських Збройних Сил шляхом надання сучасних систем озброєння, нарощування потенціалу та навчання», — зазначають нідерландські міністри.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

EUMAM має на меті навчити цього року 30 000 українських військовослужбовців.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-21 11:50:56