Україна і світ

У Координаційному штабі розповіли, як проходить процес пошуку тіл загиблих

У Координаційному штабі відбулася зустріч з рідними окремого мотопіхотного батальйону Дніпропетровщини. На запитання близьких відповіли представники Координаційного штабу, Збройних Сил України та Національної поліції. Серед інших питань обговорили пошук тіл загиблих захисників.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На звільненій території в першу чергу досліджують ті місця щодо яких була інформація про захоронення. Потім опитують місцевих. Далі шукають з собаками на інших ділянках. Заходам із пошуку передує розмінування.

Пошуком загиблих займаються військові й Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Офіс Уповноваженого контактує з протилежною стороною щодо пошуку тіл на захоплених територіях і подальшого обміну. Під час обмінів ворог не повідомляє, з яких напрямків бойових дій повертає загиблих. У тих, кого вдалося повернути, беруть зразки ДНК. Якщо відбувається збіг зі зразками рідних, їм у той же день повідомляють.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник Координаційного штабу, відповідаючи на запитання близьких, зазначив, що слідчий, який веде справу про зникнення людини, може запросити у військової частини відео з дрона, якщо велося спостереження в місці зникнення військовослужбовців. Але якщо на ньому є, наприклад, актуальні позиції, його не дадуть.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-20 12:56:17