Україна і світ

Потужний сплеск Covid-19 вже позаду: у Китаї заявили про перемогу над пандемією

Влада Китаю заявила про перемогу над коронавірусною інфекцією після того, як хворобу перемогли 800 тис. найважчих пацієнтів, а після різкого скасування найжорстокіших заходів політики нульового Covid-19 у листопаді 2022 року лікування отримали 200 млн осіб.

Про рішучу перемогу над Covid-пандемією йдеться в нотатках із засідання Постійного комітету Політбюро правлячої Комуністичної партії Китаю під головуванням лідера партії Сі Цзіньпіна.

Китай запровадив одні з найсуворіших у світі заходів ізоляції, карантину та обмежень на поїздки і досі стикається з питаннями про походження вірусу, вперше виявленого в китайському місті Ухань наприкінці 2019 року.

Зараз дивляться

Офіційне інформаційне агентство Сіньхуа цитує Сі, який сказав, що політика боротьби зі спалахом була “цілком правильною”.

Різка скасування в листопаді і грудні політики “нуль Covid-19” призвело до сплеску інфекцій, коли кількість хворих переповнило лікарні, а морги і крематорії не справлялися з величезним потоком померлих.

Відтоді кількість випадків досягла свого піку, і життя в основному повернулося в нормальне русло, хоча міжнародні поїздки до Китаю і з Китаю ще далекі від допандемічного рівня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-17 15:59:24