Україна і світ

Резніков повідомив про автоматизацію обліку в українській армії

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що армія України автоматизує облік майна, запчастин та модулю ремонту техніки.

Про це він написав у себе в Facebook.

– Повномасштабна війна внесла низку вимушених коретив у багато процесів. Деякі реформи йдуть повільніше. Але деякі – навпаки – набирають обертів, бо без цього ніяк.

Однією з цих нагальних змін є автоматизація логістичних процесів, зокрема облік в ЗСУ за допомогою німецької ERP системи SAP, – йдеться у повідомленні.

Зараз дивляться

Резніков додав, що проєкт наразі – у активній фазі, та стартує з двох треків: автоматизації обліку речового майна та автоматизації обліку запчастин та модулю ремонту техніки.

– Наразі обговорюємо з SAP SE (Німеччина) деталі запропонованого пакету ліцензій, технічної і консультаційної підтримки. Наповнюємо команду, здебільшого – з рядів мобілізованих, потрібних SAP спеціалістів, – підкреслив міністр. 

За його словами, робоча група з представниками армій країн-членів НАТО, які використовують таке ж рішення, SAP4HANA, вже працює.

– Сьогодні ключове завдання — найшвидше впровадження. Варіанти обговорюємо з партнерами. Паралельно спільно з Мінцифри активно шукаємо донорів, що допоможуть з компʼютерною технікою, – зазначив Олексій Резніков. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він також розповів, що в системі вже є запчастини для першої закордонної САУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-16 20:27:45