Україна і світ

Олексій Резніков: однією із актуальних реформ Міноборони є автоматизація логістичних процесів ЗСУ

Автоматизація в армії триває, а через широкомасштабну війну росії проти України відбулася низка вимушених коректив до чималої кількості логістичних процесів ЗСУ.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

«Деякі реформи йдуть повільніше. Але деякі, навпаки, набирають обертів, бо без цього ніяк. Однією із цих нагальних змін є автоматизація логістичних процесів, зокрема облік в ЗСУ за допомогою німецької ERP системи SAP», — зазначив Олексій Резніков.

За його словами, наразі проєкт знаходиться в активній фазі.

«Стартуємо з двох треків:

  1. автоматизації обліку речового майна;
  2. автоматизації обліку запчастин та модулю ремонту техніки.

Наразі обговорюємо з SAP SE (Німеччина) деталі запропонованого пакету ліцензій, технічної і консультаційної підтримки. Наповнюємо команду, здебільшого — з рядів мобілізованих, потрібних SAP спеціалістів. Робоча група з представниками армій країн-членів НАТО, які використовують таке ж як і ми рішення — SAP4HANA — вже працює», — поділився деталями перебігу проєкту очільник українського оборонного відомства.

Сьогодні ключовим завданням для реформи, за словами Олексія Резнікова, є найшвидше її впровадження. Варіанти обговорюються із партнерами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Тим часом, спільно з Мінцифри активно шукаємо донорів, що допоможуть з комп’ютерною технікою. Останнє, але важливе: запчастини для першої закордонної САУ вже в системі», — резюмував Міністр оборони України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-16 15:16:24