Україна і світ

Норвегія передасть Україні 8 Leopard 2 і до 4 танків спецпризначення

Норвегія відправить в Україну 8 танків Leopard 2 і до 4 танків спеціального призначення. Також Осло виділить кошти на боєприпаси та запчастини.

Про це йдеться на сайті уряду Норвегії.

– Оскільки зараз як ніколи важливо підтримувати боротьбу України за свободу, ми вирішили подарувати Україні вісім танків Leopard 2 і до чотирьох танків спеціального призначення. Декілька інших країн-союзників також вирішили пожертвувати танки, – повідомив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Тип танків спеціального призначення залежатиме від того, що найбільше потрібно ЗСУ.

Зараз дивляться

– Війна в Україні наближається до критичної фази, і вони залежать від своєчасної та суттєвої підтримки. Ми також зробимо свій внесок у навчання та підготовку українських танкістів у Польщі разом з іншими країнами-союзниками. Ця допомога є важливим і вкрай необхідним внеском, – зазначив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Окрім того, допомога включатиме передачу боєприпасів та запасних частин. Норвегія також зробить внесок у розмірі 250 млн крон до Фонду ЄС-Україна та Європейського фонду миру. Кошти будуть спрямовані на боєприпаси та запасні частини для Leopard 2.

– Норвезька військова підтримка України складається з пожертвувань з наших власних запасів, внесків у міжнародні спільні зусилля, пожертвувань обладнання безпосередньо від промисловості і навчання українських військових. На даному етапі ми вважаємо абсолютно необхідним надавати допомогу з наших власних запасів, – додав міністр оборони.

Він наголосив, що для норвезької та європейської безпеки життєво важливо, щоб агресія РФ проти України не мала успіху.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: уряд Норвегії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-14 17:01:02