Україна і світ

«Шторми вщухли, і корабельне угруповання ворога у Чорному морі збільшилося» – Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк

На даний момент у Чорному морі знаходиться на бойовому чергуванні 12 кораблів російського чорноморського флоту, 2 з яких – підводні ракетоносії, що мають на озброєнні до 8 споряджених та готових до застосування ракет типу «Калібр». Також 1 корабель знаходиться в акваторії Азовського моря. Про це у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк.

– Шторми вщухли, море заспокоїлося, і ворог знову розгорнув своє корабельне угруповання, дещо його збільшивши, – зауважує начальник пресцентру. – Також ми пам’ятаємо і про те, що для виходу в море інших кораблів достатньо 2-3 годин – за такий час вони можуть вийти на бойовий курс.

Вороже корабельне угруповання прогнозовано збільшилося після завершення штормів, але це не свідчить про підготовку противника до чергового масованого ракетного удару по Україні, запевняє офіцер.

– Як правило, після масованої ракетної атаки ворог бере паузу у 2 тижні. Проте ми продовжуємо пильно спостерігати за всіма змінами в обстановці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-12 12:13:00