Україна і світ

Гвардія наступу: як в Україні відбувається набір добровольців у штурмові бригади

Рекордна кількість добровольців – понад 10 тисяч лише за один день записалась до Гвардії Наступу. У Вінниці тепер кожен центр надання адміністративних послуг приймає заявки від жінок і чоловіків, які хочуть захищати свою країну.  Прикордонники, нацгвардійці та поліція пояснюють правила набору, а іноді відмовляють добровольцям, адже приходить чимало пенсіонерів, які прагнуть служити Україні, але уже не підходять за віком. Вимоги до майбутніх вояків – гарна фізична підготовка та психологічна витривалість. Бо доведеться служити у штурмових бригадах, які звільнятимуть Луганську й Донецьку області та Крим.

– Має бути фізично підготовлена людина, здорова людина, має патріотичне настроєна на відвоювання наших територій час повертати своє,-розповів Сергій Мацик, підполковник прикордонної служби.

Підполковник прикордонної служби Сергій Мацик пояснює черговому добровольцю, що таке Гвардія наступу,  і які вимоги до новобранців. Відтепер охочих служити тут приймають у кожному вінницькому ЦНАПі – кандидатів консультують прикордонники, поліцейські та нацгвардійці. Агроінженер Владислав Тенюх про нову структуру дізнався із соцмереж і відразу прийшов записатись у прикордонну службу.

– Проаналізував всі підрозділи, і саме прикордонна служба. Це перші люди, які бачать ворога,-розповів він

А ось менеджер Артем Івнічний змалку мріяв бути правоохоронцем. Тепер консультується з представницею Нацполіції. Хлопець почав працювати над фізпідготовкою, бо знає – там, де захищатиме батьківщину, треба бути сильним і витривалим.

– Навчання найголовніше  і після того, як закінчиться бойові дії на території України, і ми здобудемо перемогу залишитись і працювати в поліції,-розповів він 

Повітряна тривога іноді заважає прийняти всіх охочих, але люди повертаються, аби підписати заяви. Розуміють – їхня робота буде надважка.

– Просто хочеться прийняти участь в чомусь грандіозному і великому, а захист країни це максимально що ми зараз можемо зробити себе реалізувати,-розповів Андрій Пневський, кандидат до Гвардії Наступу.

Гвардія Наступу складатиметься із 8-ми бригад, їх формують на основі підрозділів, які відзначилися у легендарних боях і нищили ворога у різних регіонах країни. Найчастіше кандидати хочуть записатися у поліцейську  “Лють” і прикордонний “Сталевий кордон”.  Для цих підрозділів бойовий досвід не важливий, а от фізична та моральна підготовка обов’язкові. З початку запуску проєкту на Вінниччині вже подали заявки сотні добровольців. А по всій країні –  понад 20 тисяч. І в усіх кандидатів єдина мотивація – відвоювати у ворога свою Україну.

2023-02-11

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-11 17:07:57