Україна і світ

Обшуки у київській податковій пов’язані з візитом президента в ЕС – Гетманцев

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, коментуючи обшуки у київській податковій, зазначив, що вони пов’язані з візитом президента України Володимира Зеленського в ЕС. 

– Ми вважаємо, що впровадження таких практик чесного, відвертого розгляду претензій до до державної і податкової служби, і митної, і взагалі – до держави з боку суспільства, це якнайбільше відповідає практиці ЕС, – підкреслив він 9 лютого в ефірі національного телемарафону. 

За його словами, на сьогоднішньому засіданні Тимчасової слідчої комісії заслухали представників ДБР, Мінфіну, державної податкової служби, також там виступили журналісти та народні депутати. 

– Мені здається, що ми з’ясували всі обставини цієї справи. Багатьох членів ТСК шокувала цифра в 30 млрд грн, які нібито були неправомірно виплачені бізнесу за участю жінки, яка до недавнього часу була керівником державної податкової служби Києва, але зараз вона уже звільнена, – сказав Гетманцев. 

Він зазначив, що 30 млрд грн – це шокуюча сума, адже усі знають статистику роботи державної податкової служби і за 2022 рік там всього було відшкодовано 4,9 млрд, що значно менше за названі правоохоронцями 30 млрд. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

– На жаль, під час засідання вони не змогли прояснити джерела цих коштів і чому вони звинувачують саме у такій сумі, а також – в чому ж, власне, були правопорушення з боку державної податкової служби… Чому це важливо і чому я про це говорю – щоб протидія корупції в нашій країні не перетворювалась на шоу, яке закінчується пшиком, – резюмував Данило Гетманцев.  

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-09 20:39:33