Україна і світ

кремль спрямовує росію шляхом руйнування та ізоляції — заява Великої Британії в ОБСЄ

росія не зацікавлена ​​ні в дипломатії, ні в діалозі щодо припинення війни в Україні — лише у брехні та неправді.

Про це йдеться у заяві Великої Британії на Форумі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яку подає британський парламент.

«Рівно рік тому наш російський колега оцінив цей Форум як «єдину загальноєвропейську структуру, відповідальну за військово-політичну стабільність у Європі»; він стверджував, що «пріоритет росії — переговори»; і заявив, що потрібні «практичні дії, а не теоретичні роздуми». Незважаючи на ці твердження, в акті явного лицемірства наш російський колега пішов із зали та відійшов від такого необхідного діалогу. Навпаки, того тижня колеги в цій кімнаті дійсно вжили «практичних дій», використовуючи механізм зменшення ризиків Віденського документа, щоб отримати пояснення від білорусі, а потім і росії, щодо надзвичайних рівнів скупчення військових сил на кордонах України. росія відмовилася задіяти механізм. Цей крок продемонстрував зневагу росії до ОБСЄ та навмисне ігнорування встановлених зобов’язань ОБСЄ, що викликало різке засудження з боку більшості держав-учасниць», — йдеться у заяві Великої Британії.

Таким чином, переконані представники офіційного Лондона, дії російської делегації рік тому підтвердили її змову у рішенні путіна здійснити своє варварське вторгнення, й тим самим він спрямував росію та її народ на шлях знищення та ізоляції.

«У той час, коли дипломатія, діалог і взаємодія були вкрай необхідні, наші російські колеги відвернулися від самих структур і зобов’язань, покликаних запобігти ескалації, зменшити військову напругу та розбудувати регіональну стабільність. Рік по тому ми не помітили жодних змін у підході нашого російського колеги, і тепер щотижневі виходи стали втомленим виявом його презирства до цього Форуму. Здається, єдиний інтерес російської делегації у Форумі співробітництва в галузі безпеки полягає в поширенні брехні, дезінформації та пропаганди, яку вони поширюють серед свого власного населення», — наголошує Ян Стаббс, старший військовий радник Представництва Великої Британії в ОБСЄ.

За його словами, істина стає все більш очевидною для російського народу — путін серйозно прорахувався, коли вирішив вторгнутися до суверенного сусіда. Наполегливе інституційне прийняття подальших рішень кремлем ускладнило невдалу стратегію із жахливими наслідками на полі бою та поза ним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Перед обличчям авторитарних дій росії ми всі повинні визнати, що надання Україні підтримки, необхідної їй для захисту та витіснення росії з її суверенної території, є найшвидшим і єдиним шляхом до справедливого та сталого миру. Ось чому під час візиту Президента Зеленського до Великої Британії, Прем’єр-міністр Великої Британії оголосив про плани розширити навчання Збройних Сил України на морі та в повітрі, як частину довгострокових інвестицій у їхні війська, щоб Україна була здатна захищати свої інтереси в наступні роки. Ми не недооцінюємо постійної загрози з боку російської федерації, але путін та його військове керівництво не повинні недооцінювати нашу рішучість і волю підтримувати наших українських друзів, коли вони борються за звільнення своєї батьківщини. Ми налаштовані не просто надавати військову техніку на короткий термін, але й довгостроково зобов’язуємося стояти пліч-о-пліч з Україною протягом багатьох років. Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України будуть повністю відновлені», — йдеться у документі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-09 16:29:55