Україна і світ

Президентка ПА НАТО відвідала зруйновану російськими окупантами Бородянку

Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк та президентка Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям відвідали Бородянку.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Верховної Ради України.

Під час візиту вони ознайомилися з наслідками окупації цього населеного пункту військами рф. Зокрема, вони оглянули руйнування багатоповерхових будинків, пошкоджений пам’ятник Тарасу Шевченку і графіті британського вуличного художника Бенксі на стіні одного з приміщень пошкодженого дитсадка.

«Це просто шок… як таке можна робити з цивільними людьми, сім’ями, дітьми…Ми у Парламентській Асамблеї НАТО налаштовані і надалі рішуче та неухильно підтримувати Україну, зокрема, у наданні гуманітарної, фінансової та військової допомоги. Ми свідомі, що Україна бореться не просто за себе, свій вибір і свою свободу, але й за демократію та свободу вибору для народів усієї Європи», — запевнила Жоель Гарріо-Майлям.

Заступниця очільника українського парламенту зазначила, що необхідно розгорнути в Україні таку систему ППО, яка б дала можливість людям жити, працювати і вчитися, не боячись, що одного дня на їхній будинок, школу чи дитячий садок знову впадуть ракети.

«Ми також очікуємо, що всі європейські парламенти доєднаються до тієї ініціативи, яку зробила Парламентська Асамблея НАТО, а саме — про визнання рф країною-терористом і створення спецтрибуналу», — додала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-06 08:50:40