Україна і світ

Ексглава Пентагону закликав надати Україні літаки й ракети далекого радіусу дії

Транспортне командування збройних сил США повідомило про відправлення першої партії – понад 60 бойових машин піхоти Bradley в Україну.

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

Перший заступник прес-секретаря Білого Дому Олівія Далтон заявила, що США незабаром планують оголосити про новий пакет військової допомоги Україні.

Ексглава Пентагону Марк Еспер закликав надати Україні літаки й ракети далекого радіусу дії ATACMS.

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що країни НАТО повинні припинити малювати червоні лінії і поставити Україні будь-яку зброю, якої вона потребує.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив про необхідність збільшити підтримку Києва, максимально швидко надати Україні всі ресурси для перемоги, аби унеможливити затяжну війну. Ідеться не тільки про військову підтримку, а й про відбудову України після воєнних дій.

Президент Франції Еммануель Макрон не виключив постачання винищувачів Україні.

Франція розгляне можливість підготовки українських пілотів-винищувачів.

За словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, будь-які мирні переговори мають бути обумовлені виведенням росією її військ з території України.

Європейський союз не розглядає варіант запровадження скасованих раніше мит на українську сільгосппродукцію попри негативний вплив на фермерів деяких країн.

«Наша політика та моя політика полягає в тому, щоби зробити все можливе, аби перешкодити Ірану придбати ядерну зброю та засоби її доставлення. Це залишається без змін. Але очевидно, той факт, що ми і США працюємо разом, також є важливим для цієї спільної мети», – заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

США запровадили санкції проти семи організацій Ірану за сприяння збройним силам та військово-промисловому комплексу росії.

Нижня палата канадського парламенту (Палата громад) проголосувала за те, щоб скерувати пропозицію щодо офіційного визнання пвк «вагнер» терористичною організацією.

Майже 80% громадян Польщі вважають, що російська агресія проти України несе загрозу й Польщі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представники Фінляндії, Норвегії, Данії та Ісландії оголосили про вихід із Міжнародної федерації журналістів через незгоду з процесом прийняття рішень в організації, зокрема й через те, що членами організації досі залишаються представники контрольованих кремлем пропагандистських ресурсів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-01 22:26:40