Україна і світ

Андрій з Хмельниччини не міг ходити після поранення, але вже хоче повернутися на службу

21-річний Андрій Петровський з Хмельниччини у вересні неподалік Бахмута він отримав поранення, нині активно проходить курс реабілітації та планує повернутись на війну.

24 лютого, після повномасштабного нападу РФ, хлопець вирішив взяти до рук зброю та пішов на фронт захищати рідну країну, підписавши контракт зі Збройними силами України.  Андрій воював на Донецькому напрямку та разом із побратимами давав відсіч агресорові.

Одного вересневого дня поблизу Бахмута захисник потрапив під ворожий обстріл та отримав забій спинного мозку й численні вогнепальні осколкові поранення в області хребта, кінцівок тощо.

Зараз дивляться

Хлопцю надали першу домедичну допомогу побратими одразу після поранення. Далі була евакуація. Лікування проходило у лікарнях Бахмута, Краматорська, Дніпра та Києва.

Боєць тоді не міг ходити. Його перевели до Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни для довготривалої реабілітації. У госпіталі Андрій почав проходити реабілітаційну терапію, яка сприяла відновленню та збільшенню сили у кінцівках та суглобах. Він вже отримав гарні результати, адже може  самостійно сідати та вставати і ходить за допомогою ходунків.

Андрій має намір і далі боротися за власне майбутнє та відновитися, тому планує повернутися в госпіталь для продовження фізичної терапії після зняття апарату зовнішньої фіксації (АЗФ) із лівої руки. А згодом –  повернутися на службу.

Лікарка хлопця Леся Корчик вважає, що такі як Андрій надихає своїх побратимів у боротьбі, адже він є прикладом воїна з міцним характером та бажанням рухатися далі і якого не зламають жодні негаразди.

Фото: МОЗ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-01 13:42:45