Україна і світ

Випередив за популярністю Instagram: що таке ChatGPT і як ним користуватися

У середині зими користувачі мережі почали активно обговорювати новий сервіс – ChatGPT. Це мовна модель зі штучним інтелектом, можливості якої обмежуються лише фантазією користувача. Саме час з’ясувати, що таке ChatGPT, як він працює і як користуватися.

Chat GPT – це система чат-ботів, здатна брати активну участь в обговореннях і генерувати відповідні відповіді на запити, як людина. Система постійно навчається і здатна аналізувати великі обсяги даних, і навіть робити прогнози щодо тих чи інших тем.

Наприклад, користувач вводить текст із запитанням чи навіть пише історію, а сервіс обробляє інформацію та видає свою відповідь, причому робить це так, як це зробить людина. Відчуття спілкування з роботом просто немає.

Зараз дивляться

Живі відповіді – це результат тривалого навчання даних, написаних людьми. Втім, варто відзначити, що інтелекту в сервісі в звичному розумінні не існує – система навчена передбачати подальші дії людини і належним чином реагувати.

Випробувати можливості сервісу можна на сайті розробників OpenAI. Примітно, що співзасновником компанії є Ілон Маск, який доклав руку до створення ще 2015 року.

Щодо успіху, то ChatGPT передав за набором популярності Instagram всього за 40 днів. Сервісом користується понад 10 млн осіб щодня.

– У ChatGPT понад 10 мільйонів користувачів на день за 40 днів. Instagram знадобилося 355 днів, щоб набрати 10 мільйонів зареєстрованих користувачів, – заявив Бретт Вінтон, головний футурист ARK Venture Investment.

Це унікальний випадок, оскільки кількість нових користувачів сервісу на місяць налічує понад 20 мільйонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-29 12:16:34