Україна і світ

ЄСПЛ визнав прийнятною справу України та Нідерландів проти РФ, суд винесе рішення по суті

Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення щодо прийнятності міждержавної справи Україна та Нідерланди проти Росії. Юридичний фронт спрямований проти країни-агресорки РФ, яка розпочала повномасштабну війну.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. За його словами, це перша справа щодо окупації Сходу України у 2014 році та ще одне судове рішення у притягненні РФ до міжнародної правової відповідальності.

Варто зазначити, що справа стосується адміністративної практики порушень росією прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з 2014 року, а також збиття Boeing 777 рейсу MH17.

Зараз дивляться

– Хороші новини. Це рішення допоможе притягнути РФ до відповідальності за окупацію наших територій, порушення прав людини та інші злочини. І це далеко не єдина справа. Ми продовжимо системно тиснути та добивати ворога всюди. Росіяни заплатять за все, – наголошує керівник Офісу президента.

Заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра зазначає, що рішення Європейського суду з прав людини допоможе стати зброєю для подальших переговорів з РФ.

На її думку, ці рішення можуть бути використаними для дипломатичного тиску на Росію, запровадження додаткових санкцій різного рівня, а також доведення відповідальності РФ щодо порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-25 20:09:19