Україна і світ

Франція готова посилити українську протиповітряну оборону та розширити бронетанкову співпрацю

Кадр відео зведення Володимира Зеленського 24 січня 2023 року

Про це повідомив Президент України у своєму зведенні за підсумками 335-го дня війни.

— Сьогодні ми продовжили наш дипломатичний марафон і маємо нові конкретні результати для нашої оборони — дуже важливі. Провів сьогодні тривалі переговори з Президентом Франції Макроном. Дякую пану Президенту за готовність посилити українську протиповітряну оборону, розширити нашу бронетанкову співпрацю. Саме цей бронетанковий елемент стає дедалі вагомішим для ситуації на фронті. Так само, як і артилерійський, — повідомив Володимир Зеленський.

За його словами, росія готується до нової хвилі агресії — з тими силами, які вона здатна мобілізувати. Зараз окупанти вже посилюють тиск на Бахмутському, Вугледарському та інших напрямках. А хочуть посилити тиск масштабніше. Щоб не визнавати помилковість агресії, господарі Росії хочуть кинути більше своїх людей і техніки в бойові дії.

— Ми всі у вільному світі маємо посилювати нашу співпрацю, щоб не лише відповісти на чергові російські злочинні дії. Хоча це буде, звичайно. Буде відповідь. А щоб настільки, наскільки можливо, не допустити нових російських злочинних дій. Ініціатива у війні має залишатися за нашими силами, — заявив Президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський також повідомив про новий пакет підтримки від Фінляндії, зокрема оборонної. — Є готовність посилювати санкції проти Росії та долучитися до наших дипломатичних ініціатив. Є бачення того, як можемо з користю для наших країн використати цей рік для співпраці в межах європейських та євроатлантичних інституцій, — повідомив Президент. — Дуже детально обговорив сьогодні пункти нашої формули миру — те, що може бути зроблено разом із Францією, те, що може бути зроблено разом із Фінляндією.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-24 23:50:59