Україна і світ

17,6 млн українців потребують гуманітарної допомоги, понад третина у надскладних умовах

Війна Російської Федерації проти України спричинила численні смерті, руйнування громадянської інфраструктури, внутрішньої та зовнішньої міграції та людських страждань.

Станом на 2023 рік не менше 17,6 млн осіб потребують гуманітарної допомоги.

Про це йдеться у звіті Офісу ООН з координації гуманітарних питань.

Зараз дивляться

Бойові дії продовжуються на сході та півдні України, лінія фронту постійно зміщується, і багато районів стають доступними для гуманітарних організацій. Також гуманітарна криза посилюється атаками на енергетичну інфраструктуру.

Мільйони українців пережили запеклі бойові дії, а ті, хто живе у Луганській та Донецькій областях, вже вісім років без належного доступу до їжі, води, охорони здоров’я та психологічної допомоги, освіти.

Масовані обстріли росіянами критичної та житлової інфраструктури призвели до того, що люди залишилися без житла та засобів для існування. Багато хто живе у пошкоджених будинках, які вже не придатні для проживання там взимку.

Зараз багатосекторальної гуманітарної допомоги потребують близько 6,3 мільйона внутрішньо переміщених осіб, 4,4 мільйона репатріантів та 6,9 мільйона людей, які протягом всієї війни залишалися вдома.

Серед вищезгаданих людей: 45% – жінки, 23% – діти, 15% осіб мають особливі потреби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

27% потреб є катастрофічними, 8% людей має надзвичайний рівень потреб, 52% – рівень потреб важкий.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-24 09:55:48