Україна і світ

Франція та Німеччина проведуть в Литві та Румунії навчання спільних бригад

Франція та Німеччина у відповідь на агресивну війну росії проти України зобов’язалися разом зі своїми партнерами активізувати зусилля, аби переконатися, що Європа готова до завтрашнього дня.

Про це йдеться у спільній заяві президента Франції Емманюеля Макрона та німецького канцлера Олафа Шольца, який з офіційним візитом прибув до Парижа, про що повідомив Єлисейський палац.

«Ми посилили нашу взаємодію та наші дії на східному фланзі як Європейського союзу, так і НАТО. Щоб підтримати наших східних союзників, наші армії організують спільні навчання франко-німецьких бригад у Литві та Румунії. У цьому контексті ми наголошуємо на нашій рішучості підвищити стійкість наших східних партнерів, зокрема через Європейський фонд миру і в рамках Східного партнерства, і ми підтримуємо Україну, Молдову та Грузію на їхньому європейському шляху. Ми також сповнені рішучості покращити координацію захисту критичної інфраструктури», — йдеться у заяві двох лідерів.

Навчання спільних бригад мають провести до кінця 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Франція та Німеччина продовжуватимуть тісно координувати свою військову підтримку, щоб забезпечити Україну можливостями та навчанням солдатів, які необхідні для відновлення територіальної цілісності.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-23 16:14:46