Україна і світ

Ми разом з партнерами повинні посилювати відчуття у рф, що їй нічого не вдасться добитися в Україні — глава держави

Зараз ключове завдання нашої держави, усіх нас і наших партнерів – щодня посилювати в держави-терориста відчуття того, що їм не вдасться нічого добитися в Україні. Хоч би скільки часу вони відводили на війну. Хоч би які сили вони витрачали і скільки б своїх людей кинули на поле бою господарі кремля.

Про це глава держави повідомив під час свого звернення до українців.

За його славами, виконання цього завдання складається з різних елементів – як оборонних, так і політичних. Але один із найважливіших елементів – це танки. Сучасні західні танки, про постачання яких ми домовляємося з партнерами.

«І я дякую всім, хто вже ухвалив відповідні рішення. Я дякую пану Президенту Європейської ради Шарлю Мішелю, який був сьогодні в Києві і який дуже чітко закликає Європу ухвалити рішення про танки.

І відповідна коаліція партнерів насправді вже сформована, і зараз ми чекаємо рішення фактично з однієї європейської столиці, яке активізує підготовлені ланцюжки співпраці щодо танків.

Вірю, що сила німецького лідерства залишиться незмінною», — зазначив Президент.

Сьогодні ж, виступаючи у Верховній Раді, Шарль Мішель укотре абсолютно чітко підтвердив і те, що немає альтернатив спільному майбутньому України та Європейського Союзу.

«Без незалежної і в безпеці України не може бути незалежної і в безпеці Європи. Без вільної України не може бути вільної Європи. У нас спільне майбутнє». Саме так сказав пан Президент Європейської ради, і саме це може бути девізом наших відносин, наших інтеграційних процесів у цьому році.

«Ми готуємо черговий саміт Україна – ЄС, який запланований уже на початок лютого. Ми готуємо й початок переговорів щодо членства України у Європейському Союзі – є всі передумови для того, щоб ці переговори стартували вже цього року», — розповів Володимир Зеленський.

Говорив із Президентом Об’єднаних Арабських Еміратів. Відзначив досягнутий рівень співпраці, подякував за підтримку в ООН. Я поінформував пана Президента про ті можливості, які відкриває реалізація нашої формули миру, та про ті компоненти формули, які можемо реалізувати разом. І я дякую за підтримку й цих зусиль України.

Президент подякував партнерам за одразу кілька потужних рішень у посиленні нашої оборони. Передусім у посиленні нашої артилерії.

«Дякую Естонії за черговий і найбільший від цієї країни пакет збройної допомоги. За гаубиці та боєприпаси.

Дякую Швеції за новий військовий пакет. За NLAW, «Арчери» і БМП.

Я дякую Данії за ухвалення рішення щодо «Цезарів» для наших воїнів. Це серйозно посилить нашу армію.

Я дякую Литві за новий військовий пакет. За зенітні гармати, амуніцію та гвинтокрили.

І готуємося до завтрашнього «Рамштайну» – очікуємо сильних рішень. Очікуємо потужний пакет військової підтримки від Сполучених Штатів.

Дякую всім, хто захищає свободу разом із нами!

Слава всім нашим воїнам, які проявляють стійкість і дають Україні необхідні результати!

Слава кожному й кожній, хто працює на перемогу!

І вітаю всіх, хто сьогодні святкує Богоявлення, Хрещення Господнє.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Хай сила нашої віри прискорить очищення нашої землі від російського зла», — підкреслив глава держави..

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-19 23:41:39