Україна і світ

На розслідування причин авіакатастрофи в Броварах знадобиться кілька тижнів – Ігнат

Для розслідування причин авіакатастрофи в Броварах знадобиться кілька тижнів.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав, – сказав він.

Він пояснив, що для встановлення причини варто вивчити радіообмін, технічний стан гелікоптера.

За словами Ігната, у Броварах впав гелікоптер Super Puma, який Україна отримала від Франції. Ці гвинтокрили були призначені саме для Міністерства внутрішніх справ та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

– Це гелікоптери, які передавали нам наші французькі партнери. Це, якщо не помиляюсь, Super Puma маркування його, – сказав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, що вранці 18 січня в Броварах Київської області поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. Внаслідок катастрофи загинуло 18 осіб, зокрема троє дітей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На борту гвинтокрила перебувало керівництво МВС – міністр МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі вони загинули.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-18 13:51:35