Україна і світ

Харківські тероборонівці відшліфували навички бойової роботи

Черговий полігонний вишкіл пройшли воїни Харківського окремого батальйону територіальної оборони, які нині протистоять ворогові на Донеччині.

Так, у рамках практичних занять з вогневої підготовки хлопці та дівчата вдосконалили навички стрільби з автоматичного станкового гранатомета  Mk 19 (Mark 19), ручних кулеметів РПК іРПД, автомата Калашникова, а також пістолетів різних типів.

–Чимало уваги з боку інструкторів було прикуто до стрільби з американського АГСMk 19,  – пояснює інструктор Андрій. – Ми набули необхідних навиків бойової роботи на ньому і нині лише їх відшліфовували. Даний зразок зброї кардинальним чином відрізняється від застарілої зброї окупантів. Тож ми з цими гранатометами маємо певні переваги у вогневому відношенні.

Окрім цього, воїни ЗСУ вчилися швидко міняти напрямок ведення вогню з різних зразків стрілецької зброї по мішенях, розташованих на певних відстанях. При цьому військовослужбовці ЗСУ добивалися знищення умовного ворога з першого пострілу.

До речі, в даному підрозділі харківської тероборони американський АГС типу Mk 19  неформально охрестили «автоматичним знищувачем окупантів». Адже коли він працює по росіянах, то ті хутко ховаються по своїх «норах», щойно почувши його характерний «голос».

– Повністю задоволений результатами проведення бойових стрільб на полігоні. Наші воїни продемонстрували досить високі результати поводження зі штатною зброєю. Загальну оцінку за ці полігонні заняття їм визначить уже найближчий бій з противником, і я вірю, що це буде тільки «відмінно»,  – підсумував керівник практичних занять Харківського окремого батальйону територіальної оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото та відео Бориса Штрассера

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-14 19:06:38