Україна і світ

Зміна керівництва генштабу рф не вплине на тактику росіян – Юрій Ігнат

Ілюстративне фото

Про це сьогодні, 14 січня, в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.Він зазначив, що тактика росіян завдавати ракетні удари по Україні почалася досить давно і рішення про ці атаки залежить не від однієї людини.

– Не важливо, хто очолює генштаб рф: суровікін чи герасімов, чи хтось інший. Усі вони здійснюють виконання їхнього стратегічного задуму – плану зі знищення нашої критичної інфраструктури. Тому, кого б там не призначили, зрозуміло, що там не одна людина ухвалює ці рішення. Зрозуміло, що тут просто йде мова про те, хто кого і де «переграє». Але плани кремлівського режиму цілком зрозумілі – це, як я вже неодноразово наголошував – захоплення України.Це загальний їхній план нині. На даному етапі бачимо, що відбувається на Сході України. Вони хочуть бодай якусь перемогу вирвати там, де українську землю тримають наші сталеві люди – це Донецький напрямок. Ну, а далі – критична інфраструктура. Це їм потрібно, щоб показати, що вони начебто втілюють хоч якісь плани.Про це свідчать усі заяви їхніх політичних діячів, а також інформаційних ресурсів, які щодня постійно нагнітають атмосферу, які кажуть:«ми били, б’ємо, але в Україні багато ще тих електростанцій». Іноді виправляються, що тільки по підстанціях завдають ударів. Але задум «вимкнути» Україну від світла – далі залишається. Тож, як бачимо, неважливо, хто там буде очолювати цей генеральний штаб рф, тактика росіян – незмінна, – сказав Юрій Ігнат.

На запитання ведучого, чому росіяни вже не один місяць використовують таку тактику і, не отримуючи результату, все ж таки не відмовляються від неї, Юрій Ігнат зазначив:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Вони не можуть зробити нічого на полі бою, не можуть здолати ні ЗСУ, ні Повітряні сили України, зокрема. На початку широкомасштабної війни у рф був план, власне, знищення Повітряних Сил, а вже потім провести «успішну» наземну операцію.Але і Повітряні Сили і Збройні Сили Оборони дали гідну відсіч. Деокупували левову частку наших територій.Що їм робити далі? Лише – боротися за невеличке місто з соляним шахтами і продовжувати тероризувати український народ. Оце і все, що їм залишилось.Це все, що вони можуть зробити. Тому продовжують і можливо продовжуватимуть це робити і надалі. Таким чином очевидно, що нам треба теж нарощувати свій потенціал.Зброя від Заходу поступово надходить.Хочеться, звісно, пришвидшити цей процес, але наші партнери роблять максимум можливого для того, щоб нам надавати це озброєння. Бачимо наразі надходять системні й позитивні сигнали з Німеччини, і зі Сполучених Штатів, із Британії та навіть Італії. Вчора уже розмістили заяву про те, що Італія теж розглядає постачання нам таких систем як SAMP-T, які здатні разом із патріотом боротися і проти балістичних систем, і проти цілей високошвидкісних, таких як надзвукові ракети, які нам сьогодні перехоплювати надзвичайно важко, – додав Юрі Ігнат.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-14 11:45:11