Україна і світ

Свобода завжди переможе темряву: Володимиру Зеленському Сейм Литви вручив Премію Свободи

На святкуванні Дня захисників свободи у литовському парламенті спікер Вікторія Чміліте-Нільсен вручила Президенту України Володимиру Зеленському Премію Свободи.

Про це йдеться у повідомленні литовського Сейму.

Нагорода присвячена заслугам Володимира Зеленського та народу України в боротьбі за незалежність, свободу та демократію перед обличчям російської агресії.

Нагороду передали главі України через посла України в Литві Петра Бешту.

«Як Президент України, він стоїть на передовій боротьби України за свободу, своїм особистим лідерством і прикладом він надихнув мільйони людей як в Україні, так і за її межами. Ми були такими ж єдиними і в січні 1991 року. І через те Литва стала непереможною. Тоді ми стали прикладом для вільного світу і тих, хто її прагне, що означає прагнути свободи. Що значить, коли бажання захищати свою країну перемагає страх і змушує зробити крок заради себе, своїх дітей, своєї країни», — сказала спікер Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен.

Український Президент, приєднавшись до вшанування дистанційно, зазначив, що Литва є одним із найщиріших захисників свободи і це найкраща данина пам’яті героям, які перемогли імперію в ті зимові дні 32 роки тому.

«Ми зараз разом з вами на шляху до остаточної перемоги над цією імперією. Коли ми закінчимо цю війну проти агресора впевненою перемогою, росія не зможе нічого диктувати народам Європи», — наголосив Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава України подякував Литві за те, що вона ні на хвилину не зрадила свободу протягом цих 323 жорстоких днів нелюдської російської війни проти України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-13 16:22:10