Україна і світ

Глава МЗС Німеччини побувала в Харкові та пообіцяла подальші поставки зброї

У вівторок, 10 січня, очільниця міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з неоголошеним візитом до Харкова.

Про це повідомляють німецькі ЗМІ та пресслужба МЗС Німеччини.

Бербок першою серед членів німецького уряду відвідала місто з початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну.

Візит тримався в таємниці з міркувань безпеки. Під час поїздки до Харкова Бербок супроводжували міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Бербок назвала Харків “символом абсолютного божевілля війни РФ проти України”.

– Це місто є символом абсолютного божевілля російської агресивної війни проти України та нескінченних страждань, з якими люди, особливо тут, на сході країни, стикаються щодня. Кордон із Росією знаходиться лише за 40 км… Але це місто також є символом неймовірної стійкості та мужності українців, – наголосила міністерка.

Вона додала, що сьогодні практично на кожному розі в Харкові можна побачити глибокі сліди російської агресії. А майже 500 тис. із 1,5 млн харків’ян були змушені залишити свої домівки.

За словами Бербок, вона прибула до Харкова на запрошення Дмитра Кулеби, щоб отримати уявлення про ситуацію в місті та поспілкуватися з його мешканцями, які протистоять агресії РФ в умовах холодної війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Бербок назвала свій візит проявом солідарності. Вона пообіцяла більше гуманітарної допомоги для України, включно з генераторами, паливом і ковдрами, а також “додаткові поставки озброєння”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-10 20:09:33