Україна і світ

На Київщині викрито діяльність прокремлівської «фабрики тролів»

Кіберфахівці спецслужб нейтралізували прокремлівську «фабрику тролів» у Києві, яка поширювала у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовувала воєнні злочини російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що як першоджерело інтернет-агенти використовували телеграм-канал московського пропагандиста юрія подоляки — російського блогера, на якого підписано понад 2,7 млн користувачів.

«Тролі» поширювали його публікації через репости або під виглядом «власних» публікацій у соцмережах.

За даними слідства, підривну діяльність на Київщині організували двоє місцевих жителів.

Комп’ютерне обладнання для проведення «інформударів» та комунікації з російськими кураторами встановили у власних помешканнях в столиці та Білій Церкві.

Для масового «покриття» інтернет-простору зловмисники намагалися залучити нових учасників пропагандистського «осередку» кремля.

Для нарощування чисельності «аудиторії» використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювали і коментували дописи з російською пропагандою.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютери із доказами злочинних дій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На підставі зібраних доказів двом фігурантам з Києва повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікаціі її учасників.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-09 14:40:45